Lime cookies

001

Another easy cookies recipe! The colours on the photo are a bit decieving, the cookies actually have a ‘glow-in-the-dark’ kind of colour. They don’t actually glow in the dark luckilly.. I don’t think I would want to eat food that glows in the dark.
Anyway, these cookies taste light and fresh. I surely will make them again some time!

Ingredients:
– 200 g (7 ounce) flour
– 75 g (2,6 ounce) sugar
– 100 g (3,5 ounce) cold butter, chopped in little bits
– 1 egg
– 2 limes
– 100 g (3,5 ounce) icing sugar
– Green food coloring

Make a dough using flour, sugar, egg and butter. Mix the dry ingredients first, then add the egg and end with the butter. Mix thoroughly. Add the grated skin of 1 lime and some juice too. Your dough should be homogenous so add some more flour and sugar if it is too fluid. Roll out the dough till 0,5-1cm ((0,2-0,4 inch) thick and cut out the shapes you want. Bake them for 12 minutes at 200°C and let cool down.
Mix the icing sugar with 2 table spoons of lime juice and add green food coloring for the ‘glow in-the-dark-effect’. The colour of the icing won’t change after drying. ‘Paint’ each cookie with some icing; I used a knife to do this. Don’t forget to let dry!

 

Nog een gemakkelijk recept voor heerlijke koekjes! De kleuren op de foto zijn wat misleidend, eigenlijk hebben de koekjes een ‘glow-in-the-dark’-kleur. Gelukkig geven ze niet écht licht in het donker. Ik denk niet dat ik iets zou willen eten dat licht geeft in het donker.. Iets met chemische stoffen in je voedsel enzo.
In elk geval smaken deze koekjes heerlijk fris. Ik ga ze zeker opnieuw maken!

Ingrediënten:
– 200 g bloem
– 75 g suiker
– 100 g koude boter
– 1 ei
– 2 limoenen
– 100 g bloemsuiker
– Groene voedingskleurstof

Van de bloem, suiker, ei en boter kneed je een deeg. Eerst meng je de droge ingrediënten, pas dan voeg je het ei en tot slot de boter toe. Voeg dan de geraspte schil van 1 limoen en wat limoensap toe. Voor mij mag het best zuur smaken, zo heb ik het graag. Let wel op: je deeg moet mooi homogeen zijn. Voeg eventueel wat extra suiker en bloem toe als het sap het deeg te lopend maakt. Rol het deeg dan uit tot het 0,5 tot 1 cm dik is. Steek er dan de vormpjes uit die je wil.
Meng voor het glazuur de bloemsuiker met 2 eetlepels limoensap en voeg groene kleurstof toe om het ‘glow-in-the-dark-effect’ te verkijgen. De kleur van het glazuur zal niet meer veranderen nadat het gedroogd is. Bestrijk elk koekje met een laagje glazuur. Ik gebruikte hiervoor een mes. Laat het glazuur goed drogen.

 

 

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: